Tunnel - visite + - Reisverslag uit Ittre, België van jan en ada Pappot - WaarBenJij.nu Tunnel - visite + - Reisverslag uit Ittre, België van jan en ada Pappot - WaarBenJij.nu

Tunnel - visite +

Door: Albert-Jan en Ada

Blijf op de hoogte en volg jan en ada

07 Augustus 2019 | België, Ittre

De Oise het blijft mooi varen, via Creil en Compiegne naar Pont l' Eveque. Daar spreken we met 3 Engelse boten af gezamelijk in konvooi te varen, omdat ook hier een waterprobleem gemeld staat. Later bleek dat een andere boot de hele tijd alleen in de sluizen te zijn gegaan, maar wel steeds verkeer van de andere kant had. Om 7 uur gaat er net een spits in. Dus wachten. Met elkaar doen we 48 km een tunnel en 7 sluizen. Wij wilden eindigen in Peronne. Helaas geen plek en dubbel liggen was uit den boze. Dus even verderop bij een silo overnacht. 2 engelse waren al door en de derde ging het canal La Somme op. We gaan dus weer alleen verder om half 7 gestart en om kwart voor 10 de laatste sluis voor de tunnel. Van 10.54 tot 11.37 in de tunnel van 4.343 meter met in het midden een verbreding zodat er gepasseerd kan worden, dit wordt met lichten geregeld. Vandaag 5 sluizen omhoog en 6 naar beneden eindigen we een bij Marquion na sluisnummer 2. Hier wachten we op Lianne en Jacco en kinderen die met de camper op de terugweg naar huis zijn. Na misbruik van ze te hebben gemaakt door naar een supermarkt te laten rijden doen we een bbq. Ze blijven nog een nacht bij ons. Op vrijdag om 11 uur zwaaien we ze uit en gaan de laatste sluis van canal du Nord doen. Vandaag maar een sluis we leggen aan een steigertje bij "bassin rond" bij Estrum. Morgen de Haut Escaut op naar Valenciennes. Zondag 4 augustus het laatste stuk naar de Belgische grens toch nog 45 km en 3 sluizen en in Belgie nog 2 grote van 6 en 12 meter verval eindigen we in Peruwelz. Morgen een rustdag want dan komt collega Cor en z'n vrouw Edith. Lekker bijpraten en samen een lunch eten bij het restaurant Sam le Sufit. Dinsdag naar Mons even geen sluis.

ENERVERENDE DAG!
Vandaag om 8 uur gestart met 2 sluizen flink omhoog, dan de lift bij Thieu 73 meter omhoog en later het hellend vlak 68 meter naar beneden eindigen we om half 4 bij de jachthaven Ittre.

• 07 Augustus 2019 - 17:38

Herman:

Wat een tocht weer .
    En dan zit de vakantie er bijna al weer op zo snel gaat dat .
    Ik hoop dat jullie nog een paar dagen thuis kunnen genieten
    En tot ziens

• 08 Augustus 2019 - 15:59

Ton Boere:

Leuk om elke keer weer jullie verslag te lezen. Jullie vakantie lijkt af en toe wel op werken als ik lees hoeveel sluizen jullie moeten verwerken. Fijn dat het allemaal goed gaat met jullie. Geniet de laatste weken er nog van. Groetjes Ton en Mirjam