Bijpraten - Reisverslag uit L'Isle-Adam, Frankrijk van jan en ada Pappot - WaarBenJij.nu Bijpraten - Reisverslag uit L'Isle-Adam, Frankrijk van jan en ada Pappot - WaarBenJij.nu

Bijpraten

Door: Ada en Albert-Jan

Blijf op de hoogte en volg jan en ada

27 Juli 2019 | Frankrijk, L'Isle-Adam

Het heeft even geduurd maar nu weer een nieuw verslag. Zondag 14 juli Nationale feestdag in Frankrijk maar in het dorpje waar wij liggen gebeurd buiten een kleine herdenking bij het oorlogsmonument niets. Ik doe een was bij de plaatselijke supermarkt. Vanuit Woerden is aangegeven dat ze zijn gaan rijden maar het duurt nog tot 's avonds laat voordat ze er zijn. Ze parkeren de camper bijna naast de boot. De jongens slapen! Dat komt morgenochtend wel. 's morgens horen we Jurre, er steekt een klein kopje door het dakluik. Ook Laika heeft ze al gehoord! Even later wordt er gegeten aan de picknick tafel. Fijn om ze weer te zien! Wat is Noud gegroeid! Met Jurre wordt er een klittebal spel gedaan en later ook nog gevist met opa. Terwijl Jacco Noud in slaap probeert te krijgen worden er wel 7 vissen gevangen. Later krijgt opa de vraag wanneer wij weer door gaan varen. 's morgens of 's middags want dan kan er nog een keer gevist worden. Dus dat hebben we maar gedaan. Die morgen komt er de hotelboot Deborah voorbij. Mooi denken wij daar hebben we dan geen last van als wij om 1 uur vertrekken. Niets is minder waar blijkbaar is ie ergens voor een lunch gestopt en zitten we dus een eind achter hem aan. Dat schiet niet op! We besluiten bij het volgende plekje dan maar te stoppen. Chatillon sur Loire. Als er later een huurboot met Nederlanders treffen horen we dat ie pas net nadat zij over de pont canal kwamen er over kan! De andere dag vroeg gestart voorlopig even geen sluis wel de pont canal bij Briare over de la Loire. We maken kilometers 28 en 14 sluizen waarvan de sluizentrap bij Rogny we stoppen verderop bij Dammarie sur Long. Daarna een dag wat rustig aan. Bij Montbouy is een lekker plekje. Achter wat struiken zitten we uit de zon. Voor stroom moet er wel muntjes worden gekocht bij Le Marie ( het gemeentehuis). De volgende stop is Montargis. 18 km en 6 sluizen. Mooie stad. Bij de sluis in Montagis krijgen we de andere morgen een bedieningskastje voor de automatische sluizen. De planning was Souppes sur Long maar daar ligt het al vol met lang liggers, geen plek voor ons. Ook bij Nemours ligt het al vol bij de stroomplekjes dus sluiten we maar achteraan bij. Een lange dag met veel wind 35 km en 15 sluizen. Het voordeel van het kastje is dat we al vanaf 7 uur kunnen varen. Zondag 21 juli varen we de rest van dit kanaal uit richting Mammes dachten we. Net na de laatste sluis bij Moret sur Long is echter ook nog plek. Daar treffen we de nederlanders Jan en Lidy met hun boot en hond Noor. We praten gezellig wat en horen dat ze op weg naar het zuiden zijn. Jan is net vervroegd met pensioen. Bofkont! Maandag gaat ieder zijn weg. We varen de Seine op. Toch ook wel weer fijn dat bredere water. 22 km later stoppen we bij Chartrettes net voor een sluis en gaan op de fiets diesel en boodschappen scoren. Ook hier kunnen we de andere dag vroeg weg! 4 sluizen en 45 km verder stoppen we bij Draveil waar we op de heenweg ook hebben gelegen. Het is warm heel warm. Woensdag 24 juli vertrekken we om 6 uur om door Parijs te varen. 6 en een half uur later stoppen we bij jachthaven van Gogh aan de buitenkant van Parijs. We hebben er weer 48km bij en 3 sluizen. En terwijl we de boot vastmaken zien we in het verste hoekje de Enterprise liggen. Dus op een andere plek dan op de heenweg. Blijkt dat beide jachthavens bij elkaar horen. Echter geen bewoners gezien. Weinig gedaan veels te warm! Donderdag eerst wat boodschappen. Voordat we gaan lopen zie we een roeiboot met een zeiltje. Die komen later op de avond ook nog bij onze ligplaats aan. We gaan 21 km verder en vandaag geen sluis naar Rueil Malmaison. Het is de heetste dag vandaag 43 graden buiten en enkele graden warmer binnen. En helaas geen stroom hier! Dus de buitendouche wordt veelvuldig gebruikt. 'S avonds veranderd het weer, we halen ons zomertentje er maar even af. Er lijkt onweer te komen maar het blijft bij een enkele donder en bliksemklap en een klein beetje regen. Afkoeling brengt het nog niet! Vrijdag na even te hebben gevaren zien we een donkere lucht aankomen en gaan aan de kant net voor de sluis bij Bougival. Een bui breekt los. Na een tijdje is het droog en net als we met een vrachtboot voor de sluis liggen begint het weer hevig te regenen. De bui is ook zo weer over. Echt heel nat zijn we er niet van geworden en door de hoge temperatuur zijn we zo weer droog. Om 1 uur meren we aan op ons laatste plekje op de Seine, bij Conflans ste Hororine. 24 km met maar 1 sluis vandaag. Ik doe aan het eind van de middag nog weer de was. Vandaag zaterdag zijn we de Oise op gevaren 28 km en 1 sluis liggen we 4 uur later bij 'l isle Adam. Zo ver weer het verslag. Foto's volgen z.s.m. batterij is leeg! Nog even wat typefoutjes verbeterd!

• 27 Juli 2019 - 13:36

Nico En Aly Van Der Linden:

Dat is leuk om de kleinkinderen te zien want jullie zijn toch even onderweg
    Wij hebben op onze trip kleinkind mee dat is altijd gezellig , als ze weer bij de ouders zijn is het toch even wennen .
    Nog een prettige voorzetting van jullie reis . groeten Nico en Aly