Bijna Thuis.
Door: Ada
Blijf op de hoogte en volg jan en ada
23 September 2015 | Nederland, Vreeswijk
Vanuit Charleville-Mézières zijn we doorgegaan naar Monthermé. Daar zijn we na het eten de berg een eind opgeklommen. Wat een prachtig uitzicht weer. Daarna naar Fumay. Tijdens de tocht van Fumay naar Givet kwamen we meerdere Nederlandse boten tegen met ook de Tijgerhaai, het schip wat regelmatig in de Waterkampioen staat met verslagen van tochten. Van Givet naar Dinant, waar we de citadel zijn op geweest. 's Avonds kwam er een transport over het water, waarvan wij zeiden dat past nooit onder de brug door. We hebben het eens afgekeken, het water ging zakken bijna een meter lager zodat het er wel onderdoor kon. De drijvende steiger hing helemaal scheef, want de scharnierpunten konden niet zover zakken. De andere morgen lag de steiger weer redelijk op niveau. Alleen het deel waar wij aan lagen was blijven hangen. Raar gezicht hoor! Van Dinant naar Namen met een tussenstop want achter een vrachtschip blijven hangen daar hadden we een geen zin in, het was prachtig weer dus mooi even de tijd voor een klein schilderwerkje. Bij Namen weer even de citadel op, daar staat een prachtige schildpad die eerst in Amsterdam heeft gestaan. Aan het eind van de middag komt daar ook het schip 't Majeur aan, we maken een beetje ruimte zodat ze er tussen kunnen. Deze mensen hebben we gedurende de reis meerdere malen getroffen. En af en toe een praatje maar echt contact was het niet. Nu werden we op de borrel gevraagd want zij schatten in dat dit het laatste contact zou zijn. Zij bleven nog enkele dagen en wij vertrokken de andere dag weer. Het was gezellig, zo leerde we elkaar weer iets beter kennen. Van Namen naar Wanze, deden we onze 500e sluis van deze reis. Die van Andennes-Seilles. Via Luik naar Maastricht. Daar was het heel rustig in het oude bassin. Via de Zuid Willemsvaart naar Weert. Dat is weer een stukje door België. Bij Bree hevige buien, dus maar aan de kant. Bij de voorlaatste sluis bleek dat ons vignet niet meer geldig was. Er moest dus nog een nieuwe gekocht worden of terug naar Maastricht (2 dagen). Dat deden we dus toch maar niet. Duur tripje naar Weert om familie te bezoeken! Daar hebben we het echter heel gezellig gehad dus is het "leed" weer gauw vergeten. Vanaf Weert weer een dag met heel veel regen en na 7 sluizen waren we het zat, ligplaats tussen sluis en brug bij Beek en Donk in plaats van bij Veghel, dat ligt nog zo'n 14 kilometer en 2 sluizen verder. Ook de andere dag begint met motregen. Toch naar Veghel. De dag dat we weer uit Veghel weg willen varen komt Jacco nog even koffie drinken, die is op klus in Veghel. Gezellig. Op naar Den Bosch waar we het treffen (of niet) want we kunnen de stad niet doorvaren vanwege de Nautische Dagen. We lopen de stad in en treffen allerlei oude schepen, sleepboten, zeilboten en binnenvaartschepen. De volgende dag is er ook nog een nautische markt. Leuk om even rond te struinen. Via Heusden op zondag naar Gorichem de Waal over dan is het iets minder druk met beroepsvaart, waar Madelon en Naomi op bezoek komen. 's Maandag komt ook Ramona met Quinty dus blijven we een extra dag in Gorichem. Dan door via het Merwede-kanaal naar Vianen en Nieuwegein (Vreeswijk) waar we vandaag Lianne met Jurre verwachten. Dan nog een paar dagen de Hollandse IJssel op tot Ter Aar, want bij Alphen aan den Rijn is nog steeds een stremming. We beseffen dat we bijna thuis zijn maar genieten nog even van deze reis. Het is FANTASTISCH geweest.
23 September 2015 - 15:06
Mirjam:
hoi ada en jan
fijn dat alles goed verloopt na de pech in Parijs
en ja het weer word minder..het is ook al half september geweest
mooie fotos ook van de verlichte kerk ( die ik nu pas zag ...)
blijf nog even genieten en goede vaart huiswaarts -
23 September 2015 - 20:38
Adrie Gomes:
hoi jan en ada welkom thuis was leuk om jullie te volgen en te genieten van het verslag over deze mooie reis met velen sluizen lijkt meer op werken dan vakantie maar de mooie natuur maakt natuurlijk veel goed
ook van t,majeur is dat de bed en brakvest luxe motor deze volg ik ook nog wel eens hij ligt in de winter in haarlem
en varen in de zomer met gasten richting frankrijk weet niet of het de zelfde is
gr a3 ria en een poot van pluis -
23 September 2015 - 22:35
John En Monique:
Het eind komt in zicht..... Welkom thuis!
We hebben genoten van alle verslagen en foto's, wat een prachtige reis is het geweest, zeg.
Tot gauw, want we zijn heel benieuwd naar de verhalen.
John en Monique
27 September 2015 - 11:00
Cora En Bert:
Hoi Globetrotters / kapitein en kapiteinsvrouw!
Van jullie dochters hebben we al verschillende mooie verhalen vernomen op de party van Marit.
Geweldige tocht, leuk samenzijn in de vakantieperiode en.....uitdagingen in de stad van de liefde... voor boten, reparaties en natuurlijk voor elkaar en de kids. Bijzonder dat jezekf pro-actief nautisch bezig bent en door de botencollegae de doorgang wordt gehinderd bij den Bosch ;-)
Gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleinzoon Stan!
Einde van de mooie tocht in zicht en...........begin van een nieuw leven, hoe mooi is dat allemaal.
Goede reis terug richting huis en geniet van jullie samenzijn met kids/kleinkids en elkaar.
Liefs Cora en Bert. -
29 September 2015 - 15:25
Hans En Anda Voshart:
Hallo vrienden,
Je jullie reis zit er bijna op, jullie hebben genoten. Nu het laatste stukje van jullie reis. Het zal wel weer even wennen zijn om weer thuis te komen. Nog een fijne reis en tot spoedig. Groeten vanuit Wilnis.
Hans Anda.