frankrijk verlaten snik snik - Reisverslag uit Luik, België van jan en ada Pappot - WaarBenJij.nu frankrijk verlaten snik snik - Reisverslag uit Luik, België van jan en ada Pappot - WaarBenJij.nu

frankrijk verlaten snik snik

Door: janenadabootreis

Blijf op de hoogte en volg jan en ada

03 Augustus 2010 | België, Luik

Zondag 25 juli Charles-Villes weer verlaten en bij een klein dorpje aangemeerd Lafour. Omdat het de andere dag wat regenachtig was besloten er nog een dag en nacht te blijven. Daar zijn we 's avonds een bergpad op gewandeld naar de top van de berg helaas alleen maar bomen dus weinig uitzicht. Wel een wild zwijn zien wegvluchten. Daarnaar naar Revin een mooie aanlegplek met heel veel bloemen. Volgende stop was Fumay daar was markt toen we er rond half een aankwamen, maar helaas die duurde maar tot 1 uur. Van Fumay naar Givet zaten we in een sluis toen het touw van de rand afschoot en vast zat tussen de trap, daar was veel cement weg en kwam het touw onder een ijzeren plaat en wilde dus niet meer schuiven. Gelukkig zag onze buurman dit gebeuren en die wist van bovenaf het weer los te trekken alleen had ik toen al aan de alarmstang getrokken. Dan ligt het systeem plat en gaan de deuren dus niet meer open, terwijl het water al voldoende gezakt was. Dus wachten tot er iemand komt die het systeem reset. Gelukkig hoefde we niet lang te wachten. Na Givet door naar Dinant, waar we de grotten in zijn geweest. Daarna naar Namen waar we twee nachten zijn gebleven en de Citadel hebben beklommen. Gisteren vanuit Namen naar Huy, waar nog net een plekje was al moesten we naast elkaar aanmeren, het ging net aan. Even nadat we hadden aangemeerd begon het hevig te regenen pas tegen negenen was het weer droog. De sluis bij Namen zal vanaf 8 augustus tot 25 augustus worden gesloten voor reperatie werkzaamheden. Die deur had een flinke deuk en de stangen voor de luiken waren flink verbogen. maar doordat die sluis sluit is er nu nog wel veel beroepsvaart en ze hebben allemaal haast want die willen voor de 8e augustus ook nog een keer terug. Dus was het heel de avond schommelen. Vanmorgen vroeg vertrokken. Bij de eerste sluis was het al druk, we konden er dan ook niet samen meer bij. Dat werd voor ons een uurtje wachten, want ook aan de andere kant lag nog beroepsvaart. Die varen heel langzaam zo'n sluis in. Dus dat duurt even nou hebben we gelukkig nog de tijd!! Vanmiddag in Luik of zoals de belgen zeggen Liege aangekomen en naar het zoologisch museum geweest. Een aquarium met vissen in alle soorten en maten, koraaltentoonstelling en boven een museum met alle beesten van groot tot klein opgezet of de beenderen, of op sterk water. Van linworm tot vlinder, vogel, rat, gier, hert ijsbeer en een geraamte van een walvis.
Zo dat was weer een heel verhaal. Morgen blijven we nog een dag in Luik en daarna gaan we de grens weer over naar Maastricht, waar we ook enkele dagen zullen blijven. We gaan daar Jean opzoeken die net aan de belgische kant woont.
Nu allemaal weer de groetjes van ons en een poot van Timo (die gelukkig weer goed loopt)

• 04 Augustus 2010 - 08:00

Rudi En Madelon:

hey pap en mam!

leuk om weer een verhaal van jullie te lezen!
    de thuishaven komt voor jullie langzaam aan steeds meer in zicht.... !

liefs madelon en rudi